SEREMBAN: Anak sulung bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad, Mohd. Najib, 45, menawarkan diri untuk mengisi jawatan sebagai Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO dalam pemilihan parti itu kali ini.

Ketua Pemuda UMNO Port Dickson itu berkata, selepas lebih 20 tahun bersama di peringkat sayap, sudah tiba waktunya untuk beliau memberikan khidmat pula di peringkat atasan parti.

“Fokus adalah untuk menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang, daripada situ berdasarkan pengalaman dan pendedahan bersama Pemuda UMNO lebih 20 tahun bagi membantu pucuk pimpinan.

“Lebih penting untuk mengukuhkan hala tuju parti bagi menghadapi pilihan raya terutama melibatkan orang muda,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohd. Najib yang juga bekas Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia itu menambah, bagi memastikan UMNO kuat dalam keadaan parti itu tewas pada pilihan raya umum lalu, MKT perlu mempunyai suara daripada pelbagai segmen masyarakat.

“UMNO mempunyai asas dan struktur yang kuat namun bagi memastikan parti ini lebih kuat pada masa akan datang, saya rasa dalam MKT perlu ada wakil dan suara pelbagai segmen masyarakat supaya kita boleh buat keputusan yang betul,” katanya lagi.-UTUSAN.

 

The post Anak bekas MB Negeri Sembilan tanding MKT UMNO appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *