SETIU: Seorang bekas imam dikhuatiri lemas setelah dilaporkan hilang ketika sedang menjala ikan di kawasan kolam udang di Kampung Fikri di sini, petang semalam.

Mangsa, Zakaria Mat Nong, 72, dari Kampung Beris Tok Ku di sini dipercayai tergelincir sebelum terjatuh ke dalam kolam udang tersebut kira-kira pukul 7 petang.

Menurut Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintenden Afandi Hussin, panggilan kecemasan diterima pihaknya setengah jam kemudian dan segera mengaktifkan operasi carilamat.

“Operasi disertai 38 anggota melibatkan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Rela, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan orang awam,” katanya ketika ketika ditemui di sini, pagi ini.

Beliau memberitahu, siasatan awal mendapati seorang penduduk kampung melihat mangsa sedang menjala ikan di tepi kolam udang sekitar pukul 6.30 petang.

“Bagaimanapun, mangsa dikatakan terjatuh dan tidak timbul di permukaan air. Usaha mencari mangsa kini giat dijalankan,” ujarnya. – UTUSAN

The post Bekas imam dikhuatiri lemas ketika menjala ikan appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *