PETALING JAYA:  Walaupun tidak dicalonkan semula untuk mempertahankan Parlimen Tanjung Karang, namun Ketua UMNO bahagian itu, Datuk Seri Noh Omar tetap bersama Barisan Nasional (BN).

Noh berkata, beliau tidak akan bertanding semula dengan tiket parti yang berbeza, sekali gus menamatkan spekulasi mengenai kesetiaannya.

“Saya tidak akan menentang parti yang telah memberi banyak sumbangan kepada saya,” katanya seperti yang dipetik dari Bernama.

Noh, ahli Parlimen Barisan Nasional Tanjong Karang selama enam penggal, berkata beliau akan membantu kempen Barisan Nasional (BN) untuk memastikan gabungan itu menang di Selangor.

“Sebagai ketua (negeri), saya mahu menang di Selangor. Kami akan melakukan tahap yang terbaik. Saya yakin Tanjong Karang akan kekal sebagai kerusi BN,” katanya.

Awal hari ini, Noh berkata sama ada beliau akan kekal setia kepada Barisan Nasional atau tidak akan didedahkan esok di pusat penamaan calon Tanjong Karang.

Setiausaha Agung BN, Datuk Seri Dr.  Zambry Abd Kadir semalam berkata kerusi Tanjong Karang akan ditandingi Habibah Yusof.

Noh berkata, sebelum BN mengumumkan calonnya untuk pilihan raya, beliau telah menyerahkan memorandum kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamid.

Ia ditandatangani oleh ramai ketua bahagian dan cawangan UMNO, menyokong pencalonannya.

 

The post Digugurkan dari Parlimen Tanjung Karang pada PRU15, Noh Omar tetap bersama BN appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *