KLANG: Seorang pejalan kaki dipercayai dilanggar lari sebuah motosikal ketika melalui Lorong Perbandaran, berhadapan pejabatnya, awal pagi Isnin lalu.

Mangsa, Siti Mariam Anisah Ali yang bekerja di Majlis Perbandaran Klang (MPK) berkata, kejadian yang berlaku kira-kira pukul 7.40 pagi semasa dia hendak melintas jalan selepas meletakkan keretanya di hadapan Dewan Hamzah.

“Pada ketika itu, banyak kenderaan dari arah Lorong Perbandaran menuju ke Lebuhraya Persekutuan. Jadi, saya perlahan-lahan melintas jalan itu.

“Namun ketika hendak masuk ke pekarangan pejabat MPK, tiba-tiba datang sebuah motosikal yang ditunggang laju dari arah Lorong Perbandaran menuju ke Lebuhraya Persekutuan. Saya tak sempat elak, terus dilanggar penunggang motosikal itu,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Tambahnya, bagaimanapun penunggang tersebut mengambil sikap tidak bertanggungjawab dengan terus berlalu pergi, tidak membantunya.

Sejurus kemalangan itu, Siti Mariam terus mendapatkan rawatan di klinik MPK kerana mengalami kecederaan pada anggota badan bahagian kirinya sebelum dirujuk ke Hospital Shah Alam

“Selepas menerima rawatan, saya bersama suami terus membuat laporan polis di balai polis trafik Klang Selatan. Saya diberikan cuti sakit daripada Hospital Shah Alam sehingga esok (Jumaat).

“Namun perlu menjalani rawatan susulan kerana tangan kirinya kerap berasa kebas, akibat impak daripada kemalangan berkenaan,” ujarnya yang tinggal di Bukit Kapar.

Jelasnya lagi, dia sudah mendapat rakaman kemalangan itu daripada kamera litar tertutup (CCTV) milik MPK, namun sedang mengenal pasti penunggang terbabit.

Bagaimanapun, dia meminta bantuan orang ramai untuk mengesan penunggang terbabit atau memaklumkan kepada polis bagi membantu siasatan kes berkenaan. – UTUSAN

The post Dilanggar lari ketika melintas jalan appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *