KUANTAN: Dua kakitangan Pengurusan Air Pahang Berhad (Paip) direman empat hari sehingga 25 Februari ini bagi membantu siasatan selepas disyaki membuat tuntutan palsu berjumlah RM5,940.

Perintah reman yang dipohon Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia(SPRM) itu dikeluarkan oleh Majistret Nurul Farahah Mohd. Suah.

Seorang daripada kakitangan itu berusia 41 tahun merupakan Ketua Bahagian Pengurusan Kualiti Paip manakala seorang lagi suspek wanita berusia 42 ialah Penolong Operasi Gred NE4 syarikat berkenaan.

Kedua-dua mereka masing-masing ditahan SPRM ketika hadir memberikan keterangan bagi membantu siasatan di Ibu Pejabat SPRM Pahang kira-kira pukul 8 malam dan 8.30 malam tadi.

Mereka ditahan kerana disyaki berpakat memperakukan kerja-kerja bagi menyediakan makan dan minum serta peralatan berkaitan untuk peserta kursus pada 24 Februari 2022 sehingga 25 Februari 2022 yang berjumlah RM5,940.

Sementara itu, Pengarah SPRM Pahang, Hairuzam Mohmad [email protected] mengesahkan penahanan tersebut dan memaklumkan kes disiasat di bawah Seksyen 18 Akta SPRM 2009. – UTUSAN

The post Dua kakitangan Paip dituduh buat tuntutan palsu direman empat hari appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *