ARAU: Gambar gelagat pelajar Universiti Malaysia Perlis (Unimap) yang menduduki peperiksaan akhir semester tular di media sosial dan menarik perhatian ramai.

Gambar yang dirakam jurugambar Unimap dan dikongsikan di laman Facebook universiti itu setakat ini telah mendapat hampir 2,000 tanda suka dan hampir 8,000 perkongsian termasuk beberapa laman popular yang berkongsikan gambar itu yang turut dikongsi ribuan pengguna.

Antara gambar yang menarik perhatian adalah memaparkan seorang pelajar lelaki sedang melihat ke atas seolah-olah ‘pasrah’ manakala rakan di belakang pula sedang melihat rakan sebelah yang tekun menjawab soalan peperiksaan.

Gelagat pelajar Unimap menduduki peperiksaan akhir semester menarik perhatian dan tular di media sosial di Dewan Ilmu, Kampus Alam Unimap, Pauh Putra, Arau, Perlis.- UTUSAN

Antara gambar lain yang menarik perhatian menyaksikan seorang pelajar wanita sedang ‘termenung’ seolah-olah mencari ilham menjawab soalan peperiksaan tersebut.

Rata-rata pengguna laman sosial yang meninggalkan komen menyifatkan situasi tersebut semenangnya menjadi kelaziman sama seperti mereka ketika menduduki peperiksaan di universiti satu ketika dahulu.

Pengguna juga sempat mengusik di ruangan komen dan mengucapkan selamat berjaya kepada para pelajar yang menduduki peperiksaan tersebut.

Peperiksaan tersebut berlangsung di Dewan Ilmu, Kampus Alam Unimap, Pauh Putra di sini semalam.-UTUSAN

The post Gelagat pelajar Unimap duduki peperiksaan tarik perhatian appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *