MERSING: Sebuah motosikal berkuasa tinggi dengan nombor pendaftaran Singapura dipercayai dihanyutkan arus deras ketika cuba meredah jalan yang dinaiki air banjir di Jalan Nitar, Mersing hari ini.

Difahamkan motosikal berkuasa tinggi yang menyertai konvoi itu mengalami kerosakan ketika meredah banjir di jalan berkenaan. 

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintenden Abdul Razak Abdullah Sani berkata, kejadian dipercayai berlaku pada tengah hari tadi semasa konvoi berkenaan dalam perjalanan dari Mersing ke Kluang menuju ke Kuantan, Pahang.

“Setakat ini tiada laporan polis diterima berkaitan kejadian itu. Berdasarkan maklumat kejadian pada tengah hari tadi. 

“Konvoi enam buah motosikal berkuasa tinggi itu dari arah Mersing ke arah Kluang. Ketika tiba di lokasi motosikal yang dinaiki antara mereka rosak. 

“Kumpulan konvoi itu telah dibantu oleh anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang membuat tugasan di kawasan Kampung Jamari, Mersing,” katanya dalam satu kenyataan, di sini.

Katanya, tiada kecederaan atau kemalangan jiwa berlaku dan konvoi terbabit meneruskan perjalanan dengan bantuan trak tunda.

Hari ini tular sebuah rakaman  video berdurasi 27 saat memaparkan beberapa individu menyelamatkan sebuah motosikal berkuasa tinggi dengan nombor pendaftaran Singapura yang dipercayai hanyut ketika cuba meredah jalan yang dinaiki air bah. – UTUSAN

The post Motosikal berkuasa tinggi Singapura hanyut redah banjir appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *