LONDON: Jose Mourinho sedia untuk kembali ke Liga Perdana Inggeris (EPL) musim hadapan selepas kecewa dan tidak menerima sokongan kewangan di AS Roma.

Ia akan menjadi senario yang hebat jika ­pengendali dari Portugal itu kembali buat kali ketiga ke Chelsea kerana wakilnya mengesahkan dia sememangnya berminat untuk mengisi kekosongan di Stamford Bridge.

Bagaimanapun, dia mendapati peluang itu agak sukar selepas Chelsea menegaskan mereka akan setia kepada Graham Potter meskipun masih tidak mendapat keputusan yang diharapkan setakat ini.

Isteri dan anak-anak Mourinho masih tinggal di London dan ini membuatkan dia lebih berminat untuk mengurus ­pasukan di EPL berban­ding liga lain di Eropah.

Mourinho memena­ngi Piala Liga Konferensi Eropah di Roma musim lalu dan kini di tangga keempat Serie A, namun kelab Itali itu tidak mempunyai sumber kewa­ngan yang cukup untuk merebut kejuaraan yang kini diterajui Napoli.

Dia juga mengintai ­tugasan di West Ham United yang mungkin mempunyai kekoso­ngan lebih awal kerana David Moyes kelihatan bergelut tetapi Mourinho tidak akan meninggalkan Roma di pertengahan musim. – AGENSI

The post Mourinho sedia kembali ke England appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *