BUKIT MERTAJAM: “Mereka bertolak ke sana (Genting Highlands) sejak tengah malam kelmarin dan sepatutnya balik ke sini (Pulau Pinang) lebih awal. Tapi, kemalangan yang berlaku petang tadi sungguh mengejutkan.”

Itu kata Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Machang Bubok, Teoh Kain Foo ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Menurutnya, sebahagian besar daripada mangsa termasuk yang maut dalam kemalangan ketika turun dari Genting Highlands itu berasal dari Perkampungan Machang Bubok, di sini.

“Ketika ini, kebanyakan waris dan ahli keluarga mangsa sedang dalam perjalanan ke Kuala Lumpur dan Bentong (Pahang) untuk proses pengecaman mayat dan sebagainya.

“Saya berharap semuanya berjalan dengan lancar,” katanya yang memberitahu, mereka ke sana untuk melancong sempena cuti Thaipusam, baru-baru ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.15 petang tadi itu, tujuh daripada 15 individu disahkan maut selepas van yang mereka naiki terbabas dan melanggar penghadang jalan di Kilometer 4.8 Jalan Genting Highlands.

Sementara itu, usaha Utusan Malaysia untuk menghubungi ahli keluarga mangsa yang terlibat tidak berjaya buat masa ini. – UTUSAN

The post Nahas van Genting Highlands: Mangsa sepatutnya pulang lebih awal appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *