PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengucapkan selamat berjuang kepada skuad hoki negara, The Speedy Tigers yang bakal memulakan aksi dalam kumpulan C Piala Dunia Hoki 2023 di Bhubaneswar dan Rourkela, India.

Menurut beliau, skuad hoki negara di bawah kendalian Arul Selvaraj mampu mempamerkan aksi cemerlang dan mengharumkan nama negara di dalam kejohanan bertaraf dunia itu.

“Saya menaruh keyakinan dan kepercayaan tinggi kepada pasukan kendalian Arul Selvaraj untuk mampu pamer aksi terbaik sekali gus mencipta kejutan pada kejohanan kali ini.

“Saya dan seluruh rakyat Malaysia mendoakan kejayaan buat Speedy Tigers. Semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang kejohanan berlangsung. Harumkan nama negara di pentas dunia,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Terdahulu, Utusan Malaysia melaporkan, tidak mustahil untuk Malaysia melakar kejutan terbesar dengan mencipta kemenangan ke atas gergasi No.3 dunia, Belanda menjelang aksi pertama Kumpulan C kejohanan tersebut.

Melalui laporan lain, motivasi para pemain The Speedy Tigers dilihat berada pada tahap tertinggi menjelang aksi pertama tersebut yang berlangsung Stadium Hoki Birsa Munda, hari ini.

Skuad hoki negara yang bertemu Belanda pada petang ini, dijadualkan menentang Chile pada 16 Januari dan New Zealand untuk perlawanan seterusnya iaitu pada 19 Januari. – UTUSAN

The post PM ucap selamat berjuang kepada The Speedy Tigers appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *