KOTA BHARU: Dewan Jubli Perak Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) di sini sudah berada dalam keadaan siap sedia menerima kertas undi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) esok.

Tinjauan Utusan Malaysia mendapati lokasi yang akan menjadi pusat penjumlahan undi bagi kawasan Parlimen Kota Bharu sudah berada dalam keadaan bersiap sedia.

Pegawai Pengurus Pilihan Raya Parlimen Kota Bharu, Rosnazli Amin berkata, pihaknya sudah melakukan sesi suai kenal antara Ketua Tempat Mengundi (KTM), kerani pengundian, penyelia dan anggota polis yang akan bertugas di sini esok melibatkan 198 saluran.

“Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar sebelum hari pengundian pada pagi esok. Semua peralatan kelengkapan mengundi termasuk kertas undi akan dibawa ke tempat mengundi masing-masing mengikut saluran,” katanya.

Pada PRU15 esok, penyandang bagi kerusi Parlimen Kota Bharu Datuk Seri Takiyuddin Hassan dari Pas akan ditentang oleh Datuk Seri Rosmadi Ismail (Barisan Nasional), Prof. Datuk Dr. Che Musa Che Omar (Gerakan Tanah Air), Dr. Hafidzah Mustaqim (Pakatan Harapan), Andy Tan (Parti Rakyat Malaysia) dan Izat Bukhary Ismail Bukary (Bebas).

PRU14 lalu, Takiyuddin menang dengan majoriti 5,869 undi menewaskan calon PKR dan BN. – UTUSAN

The post PRU15: Dewan Jubli Perak sedia terima kertas undi appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *