BERA: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang merupakan penyandang Parlimen Bera berdepan pertembungan tiga penjuru pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) dengan calon daripada Perikatan Nasional (PN) dan Pakatan Harapan (PH).

Perdana Menteri yang menyandang Parlimen Bera mewakili BN sejak 2004 dicabar Ketua Bahagian Bersatu Bera, Datuk Asmawi Harun yang mewakili PN dan calon PH iaitu Naib Ketua PKR Cabang Bera, Abas Awang.

Pengumuman rasmi calon dibuat oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya Parlimen Bera, Datuk Zaman Azam Mohamet Sarif pada pukul 11.23 pagi.

Zaman Azam berkata, pihaknya menerima tiga kertas pencalonan bagi Parlimen Bera dan kesemuanya tidak ditolak dan sah bertanding dalam PRU15.

Katanya, calon pertama menyerahkan kertas penamaan ialah Asmawi pukul 9.03 pagi diikuti Ismail Sabri pukul 9.08 pagi dan Abas pukul 11.03 pagi.

Terdahulu Ismail Sabri yang diiringi lebih 1,000 penyokong berarak ke pusat penamaan calon bermula pukul 8.52 pagi bersama tiga lagi calon BN Dewan Undangan Negeri (DUN) Guai, DUN Kemayan dan DUN Triang.

Ismail Sabri yang diiringi pencadang Mokhtar Mohamad dan penyokong Mohamad Amin Sardi memasuki Dewan Penamaan Calon pada pukul 9.15 pagi. – UTUSAN

The post PRU15: Ismail Sabri berhadapan saingan tiga penjuru appeared first on Utusan Malaysia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *